Виски

Цена:

1 парче во пакет!

The Irishman Single Malt 12 yo 0.7л

3.970 МКД
The Irishman Single Malt 12 yo 0.7л
3.970 МКД

The Irishman 12 Years Old. Ова извонредно крафт ирско виски е резултат на 12 годишно зреење. Тhe Irishman 12 Years Old e тројно дестилиран 100% single malt, направен целосно од ирски јачмен и одлежан во ексклузивни бурбонски буриња. Низ процесот на зреење добива извонредно делитна арома со сладникави ноти на ванила, цимет и каранфилче, вешто балансирани со нежен допир на овошје. Поради неговиот квалитет и дистинкција, добитник e на голем број златни медали од Ирска до Америка и пошироко.

1 парче во пакет!

The Irishman Single Malt 0.7л

2.580 МКД
The Irishman Single Malt 0.7л
2.580 МКД

Тhe Irishman Single Malt. Повеќекратно наградуваното Тhe Irishman Single Malt е зреено во две различни дабови буриња - американски „бурбон“ и европски „шери“, кои му даваат исклучителен вкус и комплексност. Вкусот на млечна карамела и ванила упатуваат на печени бадеми, мед и цветни ароми со долг, декадентен финиш, интензивиран со ноти од темно чоколадо. Се произведува во мали шаржи, само од најдобрите дестилати. Секое шише го носи бројот на шаржа и потписот на основачот Bernard Walsh како ознака на извонреден квалитет.

1 парче во пакет!

The Irishman Founder's Reserve 0.7л

2.240 МКД
The Irishman Founder's Reserve 0.7л
2.240 МКД

The Irishman Founder’s Reserve. Овој спој на 70% Single Malt и 30% Single Pot Still е создаден и лично потпишан од основачот Bernard Walsh. The Irishman Founder’s Reserve е тројно дестилирано виски за помек вкус, одлежано во бурбонски буриња и созреано до совршенство. Добитник е на златен медал на International Spirits Challenge во Лондон. Се одликува со мирисни ноти на зелено јаболко, мед и летно овошје и длабок дабов финиш.