Ликер

Цена:

1 парче во пакет!

Amarula Cream Liqueur 0.7л

1.090 МКД
Amarula Cream Liqueur 0.7л
1.090 МКД

Дрвјата на африканското овошје марула растат диви и слободни низ сончевите рамнини на Африка. Само еднаш годишно даваат плод, за кој африканските слонови пешачат со километри за да се насладат со зрелото и сочно овошје. Африканските собирачи на марула и слоновите токму таму се среќаваат, несебично делејќи ги плодовите помеѓу себе. Рачно собраните плодови потоа ферментираат и одлежуваат две години во француски дабови буриња, пред да се помешаат со префинетиот кадифен крем. Токму така настанува Амарула – еден од најомилените ликери во светот!

Се одликува со посебна цитрусна нота на портокал во комбинација со богат вкус на ванила и орев.